Tym razem zapraszam do degustacji pysznych babeczek, które miały premierę podczas Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego obchodzonego na naszej uczelni 10.10.2013r. – akcji „Co nas spina?”.
Dziś chciałybyśmy zaprezentować drugą odsłona babeczek, które znalazły się podczas Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego obchodzonego na naszej uczelni 10.10.2013r. – akcji „Co nas spina?” w cudownym „Muffinowym zakątku”.
Zastanawiając się nad upieczeniem babeczek z okazji Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego, pomyślałam sobie o takich, które byłyby alternatywą dla „Czekoladowego szaleństwa z kremem mascarpone”.
Przepis, którym się dzisiaj z Wami podzielę, jest jednym z pierwszych, które powstały. Początkowo piekłam te babeczki na Święta Bożego Narodzenia oraz urodziny moich przyjaciół.
Rękodzieła stworzone przez podopiecznych Warsztatu Terapii Zajęciowej "Ad Vitam Dignam". Pochodzą z pracowni rękodzielniczej, witrażowej, kulinarnej, technicznej i plastycznej.
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować troszeczkę inną formę przygotowania kremu z dyni.
Placuszki powstały jako swego rodzaju fuzja względem placków ziemniaczanych, których nie mogę jeść, ponieważ nie wolno mi jeść ziemniaków. W tym przepisie zawsze używam mąki pszennej.
Szydełkowanie i robienie na drutach niewątpliwie kojarzą się nam z siedzącą na bujanym fotelu babcią i często z …nudą. Codziennie przekonuję się, że jest to jedynie stereotyp.